Ίδρυση
Καλώς ήρθατε στον ψηφιακό τόπο του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Η ίδρυση του Κέντρου είναι απόρροια πάγιου ενδιαφέροντος του Ιδρύματος για τη διασφάλιση της ποιότητας στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία που αποτελεί ταυτόχρονη δέσμευση συμβολής στο καλλιτεχνικό, επιστημονικό και κοινωνικό σύνολο.
Βασικός σκοπός του Κέντρου δεν μπορεί να είναι παρά η σταθερά βελτιούμενη υποστήριξη του πολυεπίπεδου διδακτικού έργου που συντελείται στους κόλπους του Ιδρύματος, μέσα από την παρακολούθηση των εθνικών και των διεθνών εξελίξεων στο χώρο καθώς και τη συνεξέταση των ειδικών παραμέτρων που το περιγράφουν ως επαγγελματικό έργο.
Ο ανώτερος σκοπός του Κέντρου όμως είναι η διατήρηση της υψηλής ποιότητας παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε όλα τα επίπεδα των σπουδών τους, που θέτει τις σωστές βάσεις για την επαγγελματική τους εξέλιξη, σύμφωνα και με την πολιτική ποιότητας του Ιδρύματος.
Ο ΕΠΟΠΤΗΣ
Καθηγήτρια, Κωνσταντίνα Κώτσιου
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων
Η Ντίνα Κώτσιου είναι η Διευθύντρια του A’ Εργαστηρίου Χαρακτικής.
Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Κ. Γραμματόπουλο. Ακολούθησαν μια υποτροφία εσωτερικού του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών και ένα μεταπτυχιακό στη λιθογραφία στο Ινστιτούτο Tamarind του Πανεπιστημίου του New Mexico των ΗΠΑ.
Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε διαλέξεις ,workshops και σεμινάρια με θέμα την Χαρακτική.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, πρεσβείες , μουσεία και άλλους δημόσιους χώρους.
Από το 1993 διδάσκει στο Α’ Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Το 2021 εξελέγη Καθηγήτρια.
Μοιράζει το χρόνο της εργασίας της ανάμεσα στη διδασκαλία της Χαρακτικής και την έρευνα και δημιουργία χαρακτικών έργων στο προσωπικό της εργαστήριο στην Αρτέμιδα Αττικής όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2024 εξελέγει Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΦΕΚ 519, 4 Μαΐου 2024).
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ
Αν. Καθηγήτρια, Δρ. Ερατώ Χατζησάββα
Πρύτανις Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1966. Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ στην ΑΣΚΤ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της ΑΣΚΤ Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια στον Τομέα Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ το 2013. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια , Διευθύντρια του ΙΓ´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής και Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών. Υπήρξε Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (ΤΕΤ) της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει βραβευτεί με το Πρώτο Βραβείο (Χρυσό Φάρο) της Μπιενάλε Αλεξανδρείας το 2005. Το 2017 συμμετείχε με την έκθεση «Επαναπατρισμός της Αφροδίτης» στις επίσημες εκδηλώσεις της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Το 2023 εξελέγει Πρύτανις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΦΕΚ Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 1093/12.10.2023).
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ
Ε.ΔΙ.Π. Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Δρ. Ερμιόνη Δελή
Η Ερμιόνη Δελή γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1969 και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Είναι Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μεταδιδακτορική ερευνήτρια της Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1993 έως τον Οκτώβρη 2017 που ήταν διορισμένη στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κυρίως, στα Πρότυπα Πειραματικά Δ.Σ. Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριο αντικείμενο την εικαστική αγωγή των παιδιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά καινοτόμα προγράμματα για παιδιά καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Έχει επιμεληθεί την έκδοση παιδαγωγικών βιβλίων. Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δε οργανώσει εκθέσεις με έργα από παιδικά εικαστικά εργαστήρια. Από το 2011 συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και το 2016, ως πανεπιστημιακή υπότροφος, διδάσκουσα του μαθήματος Εικαστικής Αγωγής. Διδάσκει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση», του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2017 μετατάχθηκε και διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Εικαστικών, με γνωστικό αντικείμενο Παιδαγωγικά και Διδακτική της Τέχνης.